Imofinder Imobiliare - Blog imobiliare

Alegerea agentiei imobiliare

Alegerea agentiei imobiliare

         Esti in cautarea unui nou loc pe care sa-l numesti acasa? Cauti un apartament de inchiriat sau de cumparat? Esti interesat de noile oferte de pe piata imobiliara? Si totusi nu stii de unde sa incepi? Agentia imobiliara este firma care se ocupa in mod profesional de intermedierea vanzarii sau inchirierii bunurilor imobiliare, agentia ofera consultanta si te ajuta sa gasesti imobilul conform dorintelor tale. Iata cateva sfaturi pentru alegerea unei agentii imobiliare.


1.Nu va grabiti in a lua decizia
Pentru inceput poti contacta mai multe agentii pentru a afla mai multe detalii si pentru a face cea mai buna decizie.

2.Specializarea agentiei/agentului
Pe piata din zilele noastre exista o varietate foarte mare de agentii. Exista agentii specializate in spatii comerciale, altele specializate in spatii industriale, insa deobicei fiecare agentie are agenti pregatiti in fiecare domeniu. Aveti grija ca agentul pe care il contactati sa fie specializat pe domeniul cautat de dumneavoastra. Urmatorul pas este stabilirea unui plan de actiune asa ca este important ca agentul sa fie pregatit.

3.Experienta
Experienta in domeniul imobiliar poate fi un plus pentru o agentie. Puteti sa urmariti reactiile si impresiile vechilor clienti care au apelat la firma respectiva sau sa intrebati ce imobile au tranzactionat recent. Cu toate acestea, trebuie sa amintim ca firmele noi nu trebuie excluse, deseori acestea vor fi foarte motivate sa va ajute si sa se afirme inca de la inceput. De asemenea, puteti sa incercati sa aflati informatii lagate de partenerii cu care colaboreaza.

4.Comisionul
Comisionul este stabilit inca de la inceput, acesta se poate negocia, dar un comision tine cont si de regiune sau oras, comisionele incep de la 2%. Nu uitati ca inainte sa apelati la o firma imobiliara sa aflati mai multe despre comision

5.Contractul - garantia
Aveti grija inainte de-a completa contractul, este nevoie sa cititi clauzele si sa va familiarizati cu detaliile. Daca nu esti multumit de agentie, trebuie sa stii ca poti sa renunti la servicile lor, insa unele firme pot cere comisioane pentru acest lucru.

5.Originalitatea
O agentie profesionista se va diferentia de restul concurentei prin diferite aspecte. Nu ezitati sa aflati aceste informatii. Un agent imobiliar de exceptie este onest, responsabil cu sarcina, un negociator foarte bun si o persoana care poate comunica usor.

           Agentia ImoFinder va sta la dispozitie cu servicii diverse si oferte foarte bune in judetul Cluj. Imofinder este agentia ce isi propune sa ofere clientilor sai cea mai reusita experienta atunci cand vine vorba despre o tranzactie imobiliara, fie ea vanzare, cumparare sau inchiriere. Imofinder se diferentiaza de alte agentii deoarece isi propune nu doar sa gaseasca o proprietate potrivita clientului, ci sa gaseasca proprietatea ce reprezinta clientul, combinatia perfecta intre cerintele clientului, pret, locatie, facilitati si design.